0 item(s)

Steigermover

De steigermover is ontwikkeld door J.Blom Opmeer. B.V.

Om met een kamersteiger veilig en verantwoord te werken moet deze op de rem staan.

Doordat de monteurs op de steiger snel willen werken “vergeten” ze dit wel eens?

Dit heeft tot gevolg dat: het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW arbeidsinspectie) de controles flink opvoeren sinds 2013.

Deze inspecties resulteren in stevige boetes voor zowel de werkgever als werknemer.

Er moet dus veilig en snel worden gewerkt. 

Afstappen, van de rem, verplaatsen, op de rem en klimmen is met de Steigermover verledentijd.

 

Van A naar B zonder af te stappen

De Steigermover brengt de kamersteiger gemotoriseerd van A naar B en is alleen bedoeld voor het veilig verplaatsen van de kamersteiger; terwijl je erop staat.

Kamersteiger kan nu meer
Het kenmerk van de kamersteiger is de eenvoud van het bouwen van de steiger, compactheid, licht en de afmetingen (stahoogte maximaal 1.1 meter). De kamersteiger is de enige rolsteiger die voorzien mag worden van een Steigermover.

Altijd op de rem
In ruststand is de Steigermover zelf de rem op de kamersteiger. Hierdoor is het veilig werken en de productiviteit van de gebruiker van de kamersteiger ligt hoger. De gebruiker hoeft niet steeds van de kamersteiger af om de vier wielen van de rem te halen en na de verplaatsing er weer op te zetten. Dus sneller werken door minder fysieke handelingen.

Gewicht laag en stabiliteit hoog
Door het gebruik van de Steigermover en het gewicht hiervan, zit het zwaartepunt onderin de steiger en geeft de constructie meer stabiliteit aan de kamersteiger.

Opbouw Steigermover
De Steigermover bestaat uit twee boxen en een bedieningsunit. In één box zit een door een motor aangedreven wiel. Een accu zorgt voor de voeding van de motor. In de box is ook een acculader aanwezig. De besturing vindt plaats door middel van een bedieningsunit en deze is via een elektrakabel verbonden met de box.

Simpele opbouw
Aan één frame van de aluminium kamersteiger zijn de twee boxen zijn gemonteerd. Ieder uiteinde van het frame steekt in één van de boxen. Voor de stevigheid wordt de bovenzijde van de box geklemd aan de onderste legger van het frame. De Steigermover is geschikt voor alle aluminium steigers.

Gebruiksvriendelijke bediening
Voor de bediening van de Steigermover wordt aan de bovenste ligger van het frame de bedieningsunit aangebracht. Hiermee is de steiger eenvoudig te manoeuvreren van voor naar achter en links naar rechts. Aan de bedieningsunit zijn twee kabels aangebracht, iedere kabel verbindt één box met de bedieningsunit.